Underhåll av poolmöbler – Att skydda och vintersäkra dina utemöbler vid poolen för vintern

Det är dags att börja tänka på de bästa sätten att övervintra dina utemöbler vid poolen. Se till att alla dina schäslonger, paraplyer, stolar och bord är i perfekt skick när nästa våg av varmt väder rullar fram. Vintern närmar sig snabbt så det är absolut nödvändigt att lite extra tid läggs på att ta hand om alla dina utemöbler. Det kommer hjälpa för att se till att de är i fint skick när våren återvänder. Medan de flesta utomhusprodukter tillverkas för att förbli ute på vintern krävs vissa försiktighetsåtgärder för hårdare väderförhållanden. Att förbereda utemöbler för vintermånaderna är inte svårt att göra och kommer på sikt att belönas.

Förbered dina poolmöbler för vintern

Paraplyer och poolmöbler är vanligtvis tillverkade av slitstarka material som marint tyg, metall eller plast. Men om de ständigt utsätts för väder och vind kan det orsaka att bitar samlar smuts, försvagas eller försämras i snabbare takt. Att se till att alla utemöbler är rena innan de lagras eller täcks kan hjälpa till att förhindra fläckar och korrosion. Samtidigt som det blir möjligt att njuta av de första varma dagarna när det varmare vädret kommer. Rengöring i rätt tid säkerställer att du också har attraktiva möbler som kan dras ut ur förvaring och användas på dessa tillfälliga varma dagar under vintermånaderna.

Medan njutningen av utemöblerna främst upplevs under de varmare månaderna, är det absolut nödvändigt att möblerna tas om hand under vintermånaderna för att säkerställa dess livslängd. Det är inte bara viktigt att rengöra möbler innan de förvaras utan det är också viktigt att ta bort snö eller is som har lagt sig på dina bord eller stolar. Samt att se till att alla paraplyer är stängda eller tas bort från den hårda vinterns väder med kyla och snö.

Fukt och smuts kan orsaka mögel på dina utemöbler

Eftersom fukt och smuts kan orsaka mögel om det inte behandlas, är rengöring av dina utemöbler det viktigaste steget för vinterbehandling. Mögel kan något oväntat spridas snabbt. Detta kan lämna dina korg-, smidesjärn-, nät- eller plastdelar i dåligt skick när du är redo att använda dem igen. Efter att dina möbler har rengjorts kan du lägga till en skyddande beläggning för att möbeln ska se ut som ny för nästa säsong. Några effektiva beläggningar inkluderar ett tunt lager bilvax för möbler i aluminium och plast eller ett lager vaxbaserad kräm som passar material som korgar ofta består av.

Möbelöverdrag för poolmöbler som kommer sitta ute i vintern

Som en extra försiktighetsåtgärd kan omslag användas om dina möbelstycken tillåter det. Möbelöverdrag, som finns i olika storlekar och vikter, är särskilt användbara om du har begränsat lagringsutrymme och dina sommarartiklar kommer att sitta ute i vintern. Även om överdrag är fördelaktiga är det viktigt att notera att dina möbelstycken fortfarande ska rengöras noggrant innan du lägger dem under lock. Risken för mögel på icke rengjorda föremål bör fortfarande övervägas.

Underhåll och rengöring av poolmöblerna

Även poolmöbler som behandlas för att vara väderbeständiga måste skötas och underhållas ordentligt. Det är lätt att glömma bort, och det är synd att behöva köpa nytt hela tiden. Det finns flera olika typer av rengöringsblandningar som kan användas baserat på möbelns material. Gör ditt faktaletande innan du börjar din vinterstädning för att se till att du använder rätt kemikalier på den typ av möbelartiklar du har. Det är viktigt att ta hand om dina utomhusbostadsutrymmen så att de kan avnjutas under många årstider!

Kontakta de bästa städfirmorna i Danderyd för rengöringshjälp av dina poolmöbler.