Underhåll av poolmöbler – Att skydda och vintersäkra dina utemöbler vid poolen för vintern

underhåll dina poolmöbler med överdrag för vintern

Det är dags att börja tänka på de bästa sätten att övervintra dina utemöbler vid poolen. Se till att alla dina schäslonger, paraplyer, stolar och bord är i perfekt skick när nästa våg av varmt väder rullar fram. Vintern närmar sig snabbt så det är absolut nödvändigt att lite extra tid läggs på att ta hand om alla dina utemöbler. Det kommer hjälpa för att se till att de är i fint skick när våren återvänder. Medan de flesta utomhusprodukter tillverkas för att förbli ute på vintern krävs vissa försiktighetsåtgärder för hårdare väderförhållanden. Att förbereda utemöbler för vintermånaderna är inte svårt att göra och kommer på sikt att belönas.

Förbered dina poolmöbler för vintern

Paraplyer och poolmöbler är vanligtvis tillverkade av slitstarka material som marint tyg, metall eller plast. Men om de ständigt utsätts för väder och vind kan det orsaka att bitar samlar smuts, försvagas eller försämras i snabbare takt. Att se till att alla utemöbler är rena innan de lagras eller täcks kan hjälpa till att förhindra fläckar och korrosion. Samtidigt som det blir möjligt att njuta av de första varma dagarna när det varmare vädret kommer. Rengöring i rätt tid säkerställer att du också har attraktiva möbler som kan dras ut ur förvaring och användas på dessa tillfälliga varma dagar under vintermånaderna.

Medan njutningen av utemöblerna främst upplevs under de varmare månaderna, är det absolut nödvändigt att möblerna tas om hand under vintermånaderna för att säkerställa dess livslängd. Det är inte bara viktigt att rengöra möbler innan de förvaras utan det är också viktigt att ta bort snö eller is som har lagt sig på dina bord eller stolar. Samt att se till att alla paraplyer är stängda eller tas bort från den hårda vinterns väder med kyla och snö.

Fukt och smuts kan orsaka mögel på dina utemöbler

Eftersom fukt och smuts kan orsaka mögel om det inte behandlas, är rengöring av dina utemöbler det viktigaste steget för vinterbehandling. Mögel kan något oväntat spridas snabbt. Detta kan lämna dina korg-, smidesjärn-, nät- eller plastdelar i dåligt skick när du är redo att använda dem igen. Efter att dina möbler har rengjorts kan du lägga till en skyddande beläggning för att möbeln ska se ut som ny för nästa säsong. Några effektiva beläggningar inkluderar ett tunt lager bilvax för möbler i aluminium och plast eller ett lager vaxbaserad kräm som passar material som korgar ofta består av.

Möbelöverdrag för poolmöbler som kommer sitta ute i vintern

Som en extra försiktighetsåtgärd kan omslag användas om dina möbelstycken tillåter det. Möbelöverdrag, som finns i olika storlekar och vikter, är särskilt användbara om du har begränsat lagringsutrymme och dina sommarartiklar kommer att sitta ute i vintern. Även om överdrag är fördelaktiga är det viktigt att notera att dina möbelstycken fortfarande ska rengöras noggrant innan du lägger dem under lock. Risken för mögel på icke rengjorda föremål bör fortfarande övervägas.

Underhåll och rengöring av poolmöblerna

Även poolmöbler som behandlas för att vara väderbeständiga måste skötas och underhållas ordentligt. Det är lätt att glömma bort, och det är synd att behöva köpa nytt hela tiden. Det finns flera olika typer av rengöringsblandningar som kan användas baserat på möbelns material. Gör ditt faktaletande innan du börjar din vinterstädning för att se till att du använder rätt kemikalier på den typ av möbelartiklar du har. Det är viktigt att ta hand om dina utomhusbostadsutrymmen så att de kan avnjutas under många årstider!

Kontakta de bästa städfirmorna i Danderyd för rengöringshjälp av dina poolmöbler.

Tips för att polera aluminum som ett proffs

lär dig polera samt rengöra aluminium

Aluminium är en allmänt använd och mycket mångsidig järnmetall. Den är lätt i vikt och lätt att arbeta med, vilket gör den till en mycket populär vara i otaliga branscher. Med detta sagt kan du förstå varför denna metall är så vanligt förekommande. Den används till exempel till cyklar, fönsterramar, läskburkar, flygplan och mycket mer. När det gäller personligt bruk är aluminiummetall stark och korrosionsbeständig, vilket gör den perfekt för köksredskap, apparater och andra hushållsapplikationer.

Polera och återställa aluminium

Även om det är starkt och mindre troligt att korrodera, är denna metall lätt och fortfarande sårbart för vissa typer av slitage, vilket är varför rutinmässigt underhåll ändå uppmuntras. En av de bästa metoderna för vård av bostads- eller kommersiell aluminium är rutinmässig polering. Fortsätt läsa för att lära dig att polera och återställa sliten aluminium.

Poleringsmetoder

Eftersom det finns mer än en metod för polering av aluminium måste du först bestämma om du återställer eller rengör aluminium. Beroende på svaret kommer processen för polering av aluminium att variera. Exempelvis är utemöbler vanligtvis tillverkade av aluminium eller innehåller exponerade aluminiumdelar. Faktorer som salt från luften, bilavgaser, nederbörd, damm med mera kan orsaka slitage över tid. Genom att implementera rutinmässig polering för utemöbler och tillbehör kan du förlänga livslängden på dessa. Förutom möbler kan andra objekt också dra nytta av regelbunden polering; grillar, metallinredning, stängsel, leksaker, vattenfontäner och mer. Inomhusvaror gjorda av aluminium kan också dra nytta av en polering, som bänkskivor, handfat, VVS-inventarier, möbler, apparater, ramar, dekorer och mer.

Tips för aluminiumpolering

För lite nyare aluminiumföremål är en mindre aggressiv poleringsmetod allt du behöver. Använd bara en ren trasa och mild disktvål (en mild flytande disktvål räcker bra) och varmt vatten för att försiktigt rensa, torka och polera de exponerade aluminiumytorna. Detta inkluderar bänkskivor, VVS-inventarier, badrumsinredning och allmän inredning.

För att återställa eller polera äldre aluminium är en butiksköpt produkt i allmänhet den mest effektiva metoden och du kommer troligtvis att åtminstone delvis behöva en ullskrubb. Båda dessa föremål finns i din lokala hembutik eller varuhus. Var noga med att köpa ett medel för polering av god kvalitet som inte bara skapar lyster utan också fyller på repor, ytsårbarheter och mer. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat, och den här metoden kan användas för utomhusföremål, dörrhandtag och skåphandtag.

Kassera gammalt aluminium

Om polering av ditt gamla aluminium inte är något som tilltalar dig, kan du helt enkelt kasta det istället. Men släng det inte bara i papperskorgen, sälj det till en köpare av skrot för en omedelbar vinst. Aluminium är prissatt per kilo, så se till att samla in så mycket du har. Se bara till att sälja din skrot till en ansedd köpare som använder elektroniska skalor och betalar kontanter på plats.

Kontakta en bra städfirma i Danderyd för städhjälp eller mera nyttiga rengöringstips!

Hemstädning i Danderyd – Städtjänster som är perfekt för den upptagna familjen

hemstädning i danderyd utförd av erfaren städpersonal

Har du tid för hemstädning? Om du har en upptagen familj som är aktivt involverad i den lokala samfälligheten, skolevents eller kanske välgörande ändamål så upptäcker du nog att det finns ont om tid för att hinna med de dagliga sysslorna i hemmet. Om dina barn också tränar någon idrott utanför skoltid så försvinner mycket tid för träningar, tävlingar och möten vilket påverkar inte bara barnet utan även hela familjen. Det är jättebra när familjemedlemmar är aktiva men det kan få hemmet att bli ganska stökigt. Genom att anlita en prisvärd städfirma i Danderyd så kan du lösa detta problemet en gång för alla och låta någon annan ta hand om de saker du inte hinner med t.ex hemstädning.

Städtjänster som tar hand om hemstädning

När både mamma och pappa arbetar heltid så är det väldigt svårt att hinna med dagens alla måsten som relaterar till driften av hemmet. Ibland känns det som att dagen är en enda storm bestående av att irra runt på olika saker. All denna aktivitet lämnar lite tid över för att putsa fönster, torka av takfläktar eller damma av hemmet.  Det kan kännas som att det inte finns tillräckligt med tid för att fylla diskmaskinen och torka av diskhon. En hemstädtjänst tar hand om alla dessa saker och många fler så att du slipper.

Vilka städuppgifter utförs vid en hemstäd

Om du aldrig har övervägt att anlita en städfirma tidigare vet du kanske inte vad du skall leta efter. För det första bör du göra en lista över alla de städuppgifter du vill att städarna tar hand om.  Du kanske själv vill ta hand om tvätten och disken. Men du har inte tid för att damma, dammsuga eller städa badrummen. När du väl har en lista på plats kan du börja ringa runt till olika städbolag eller göra efterforskningar på internet. Du bör fråga städbolaget om de har en lista över saker som de inte vill ta sig an. Till exempel så vägrar vissa städföretag att putsa fönster medan andra gör allt inklusive att plocka upp skräp i trädgården.

När du tror att du har hittat rätt städföretag för din familj skall du säkra att städföretaget är ordentligt registrerat och försäkrat. Du skall också be om att få se en kopia av städföretagets försäkringsbevis. När dessa saker väl är på plats så skall städfirman ta fram ett avtal där tiderna och frekvensen för den återkommande hemstädningen står tydligt specificerade.

Nu kan du njuta av din sons fotbollsträning. Utan att behöva oroa dig för att dammet lägger sig på hög i ditt hem!